top of page
  • shanagillet

Hooggevoelige mensen & dieren

Hooggevoelig of hoogsensitief, je hebt er misschien wel al van gehoord? Of misschien ben je het zelf? Dat zou niet verbazingwekkend zijn, in mijn ogen zijn alle wezens hoogsensitief. Maar sommige mensen verliezen de connectie met zichzelf door geconditioneerde overtuigingen die ze als waarheid aanzien.


Veel dieren zijn ook hoogsensitief en staan wel in contact met zichzelf. Hooggevoelige dieren kiezen ook hun hooggevoelig baasje. Enkele kenmerken van hooggevoeligheid:

- zeer gevoelig voor energie van anderen,

- neemt energie over die ze voelen/ontvangen (wet van aantrekking),

- reageren sterk op voor geluiden, geuren, smaken, prikkels,...

- teveel stimulatie kan leiden tot overprikkeling,


Dieren komen in ons leven met een doel, een zielsmissie. Je hoort soms wel eens dat een dier de baas kiest, in een kennel, in een asiel, gewoon op straat. "hij kwam als eerste naar mij". Klopt, het dier voelt de energie en wordt als het ware aangetrokken tot jou. Er is een 'klik'. Het was voorbestemd dat dat dier in het gezin zou komen.


Hooggevoelige dieren kiezen er vaak voor om bij hooggevoelige mensen te wonen.

Deze dieren helpen ons om gelukkig te zijn, meer onszelf te zijn, te spiegelen en geven ons inzichten en raad.


Een hoogsensitief dier dat overprikkeld wordt, kan zich afsluiten of juist heel energiek worden. Mijn eigen hond liep altijd rondjes in huis, rond de zetel. Alsof er iemand achter hem zat. Dat was opgestapelde energie die hij kwijt moest. Eens de energie er uit was, ging hij gewoon op zijn mat liggen en kon een dutje doen. Mijn kat verschuilt zich altijd onder de zetel. Eens het bezoek net de deur uit was, kwam ze tevoorschijn.


Elk dier reageert anders op prikkels. Het hangt af van wat ze in dit en vorige levens al hebben meegemaakt en wat hen in het verleden geholpen heeft om om te gaan met deze stijgende energie die ze voelen.


Wat kunnen wij doen om ze te helpen?

Deze vraag kan je simpel oplossen (alles in het leven is simpel op te lossen, wij maken het vaak moeilijk). Doe waar jij rustig en gelukkig van wordt, en het zal ook helpen voor jouw dier. Vergeet niet, jullie voelen elkaar goed aan, jullie energie resoneert met elkaar (wet van aantrekking).


Als jij rustig wordt van een wandeling in een bos, met weinig volk om je heen. Zal ook je hond dit leuk vinden. Als je geniet van me-time, in je zetel met een boek en een tas thee. Zal je kat dan wellicht ook in je buurt of op je schoot (of boek) komen liggen :)


Andere tips

- Mediteren in de buurt van je huisdier of met een foto van je huisdier.

- Edelstenen: dragen (halsband) of in de buurt hebben (in een mand, of gewoon in de kamer). Een ideale steen voor hooggevoelige mensen en dieren is labradoriet. Dit is een sterk beschermende en spirituele steen.

- beschermt het eigen energieveld voor negatieve invloeden van buitenaf,

- vermindert angst, geeft kracht, (zelf)vertrouwen & doorzettingsvermogen,

- maakt contact met het onderbewuste,

- de steen werkt kalmerend en bloeddrukverlagend.
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page