top of page
  • shanagillet

Law Of Attraction - LOA

In 2017 kwam ik “toevallig” in aanraking met de wet van aantrekking. Toen ik meer over dit onderwerp begon te ontdekken, vielen er puzzelstukjes op zijn plaats. Deze wet stelt namelijk dat alles energie is, en gelijkwaardige energie elkaar aantrekt.


Alles in het universum heeft een bepaalde trilling (en dus energie), daar zijn wetenschappers het ondertussen over eens. Je kan het merken als je een kamer binnen komt waar iemand verdriet heeft of woorden heeft gehad. Je voelt het aan “de sfeer” die er hangt, je vangt de energie op. Deze trilling is ook meetbaar. Zet bijvoorbeeld drie basgitaren in een ruimte, als je één snaar aanraakt, gaan de andere basgitaren mee resoneren op die frequentie.

Niet alleen materiële zaken bezitten energie, ook wij, dieren en planten hebben energie, alles wat leeft en ‘bestaat’. Maar ook woorden, gedachten en emoties hebben een bepaalde trillingsfrequentie en energie.


Dus door hoge (goede) energie uit te stralen, trek je ook hoge energie aan. Zo simpel is het, en toch weer niet.

Want slechts 3% van onze gedachten zijn niet-geconditioneerd! Vanaf we klein zijn, worden we opgevoed volgens de regeltjes en gewoonten van mensen om ons heen en de maatschappij.

Je vangt dit onbewust op, en er worden zoveel processen aangeleerd, dat het moeilijk is om deze terug naast ons neer te leggen. Zelfs ons taalgebruik en spreekwoorden zijn er aan aangepast:

‘Eerst zien en dan geloven.’

‘Doe dit maar voor als het tegen gaat.’

‘Omdat ik het u zeg!’


Een van de belangrijkste onderliggende emoties in onze opvoeding, manier van leven en maatschappij is jammer genoeg angst. Terwijl we eigenlijk op aarde gekomen zijn om plezier te maken en gelukkig te zijn.


Ik geloof dat wij allemaal spirituele wezens in een fysiek lichaam zijn. Zowel mensen, dieren, planten,… alles wat leeft. En dat we hier op aarde zijn om eens zielsmissie uit te oefenen, een doel hebben en lessen te leren. Maar omdat we zo geconditioneerd zijn en leven, voelen we onszelf in de loop der jaren minder goed aan en “vergeten” we wie we werkelijk zijn.


Hoeveel mensen zijn er niet die een job uitoefenen en in hun vrije tijd iets anders doen? Als dit je leven is, ben je niet gelukkig. Je bent niet op aarde om uw uren te kloppen, rekeningen te betalen en in de misschien schaarse vrije tijd en financiële ruimte nog wat leuke zaken te doen waar je gelukkig van wordt, met mensen om je heen die je gelukkig maken.

Geloof mij, het leven is meer dan dat. En ik zie het als mijn doel om mensen en dieren daar terug aan te herinneren.


Want als jij niet gelukkig bent, en vele uren weg bent van thuis, u schuldig voelt tegenover uw huisgenoten en huisdieren, voelen de anderen dit dus ook aan.

Als jij in de file gestaan hebt na een lange werkdag met hoge werkdruk, en je komt ein-de-lijk thuis en je wilt niets liever doen dan in de zetel ploffen. Ja, dan zend je een bepaalde energie uit. Anderzijds zit er een hond of kat al urenlang te wachten op je thuiskomst, en die ‘ontploft’ van excitement. Woehoew het baasje is thuis! Eindelijk quality-time of wandelen of noem maar op.


Het dier resoneert met uw energie (en stress) die je ervaren hebt. Als je een “onhandelbare” hond of kat hebt bij thuiskomst, leg eerst het hand op eigen hoofd en denk eens aan je eigen energie en wat jij aan het uitstralen bent.


Dieren zijn een spiegel voor ons – altijd en overal. Is uw kat of hond ziek? Of gedragen ze zich niet ok? Zeker weten dat jij je ook niet goed in je vel voelt.


De wet van aantrekking werkt namelijk altijd.


Dit is een jaar van verandering, van vernieuwing. Tijd om het ‘oude’ denken en doen los te laten, er staat ons een nieuw hoofdstuk te wachten. Het is tijd om onze geconditioneerde gedachten dankbaar los te laten, de angst in de ogen te kijken en naast ons neer te leggen.


Gedaan met “op veilig spelen”, “eerst zien en dan geloven”. In de spiritualiteit werkt het namelijk andersom: laat eerst uw angsten los, en daarna komen de antwoorden naar u. Vertrouw op uw ware zelf, uw ziel en het universum. Neem wat afstand van het aards, aangeleerd denken en doen. Het zal wonderen doen voor jezelf en anderen. En een beetje magie en wonderen, daar leven we toch voor? 😊


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page